5 redenen om in de paasvakantie naar Turkije te gaan

Posted on mrt 24, 2018


Het is bijna Pasen, en dat betekent dat de Paasvakantie er ook alweer aan komt. Dat is natuurlijk de perfecte tijd om er nog even op uit te gaan. Heb je nog niets geboekt en weet je niet zo goed waar je naartoe kan? Wat dacht je van Turkije? Er zijn meer dan genoeg redenen om in de paasvakantie naar Turkije te gaan. Wat dacht je bijvoorbeeld van de volgende 5 redenen?

1.Het klimaat


De Paasvakantie valt natuurlijk in het begin van april, en ondanks dat de lentezon steeds vaker tevoorschijn komt en het alweer een stuk groener wordt om ons heen kan het nog steeds erg koud en regenachtig zijn. In de vakantie wil je toch liever zeker zijn van de zon? In Turkije schijnt de zon zo’n 300 dagen per jaar en zeker de westkust kent een heerlijk mediterraan klimaat, dus kan je er zelfs tijdens de Paasvakantie bijna alleen maar lekker weer verwachten.

2. De Turkse Riviera


De Turkse Riviera is zeer populair en na een bezoek zal je goed begrijpen waarom. Hier vindt je prachtige witte zandstranden, prachtig blauw water met een kleurrijke onderwaterwereld, groene heuvels en bijzondere steden, dus je zonvakantie kan je makkelijk afwisselen met een lekkere wandeling of een bezoek aan een stad.

3. De moskeeën


Turkije kent een hoop prachtige moskeeën die je als toerist kan bezoeken en die zeker een indruk achter zullen laten. De Blauwe Moskee is misschien wel de meest bekende en is net zo bijzonder van binnen als dat deze moskee van buiten is. Istanbul kent naast de Blauwe Moskee nog een hoop andere mooie moskeeën, maar natuurlijk vindt je in de rest van het land er nog veel meer. Zo ligt de bijzondere Sabanci Centrale Moskee in Adana en vindt je de Ulu Camii moskee in Diyarbakir.

4. De natuurlijke bezienswaardigheden


Turkije heeft niet alleen een prachtige natuur maar ook bijzondere bezienswaardigheden die gevormd zijn door natuurlijke krachten. Zo heb je de welbekende rotsformaties in Cappadocië waar je je blijft verwonderen over de natuur, komen er vlammen uit de grond bij Chimaera, en zijn de natuurlijke kalkbaden van Pamukkale een plaatje op zichzelf.

5. De klassieke oudheid


De oude Grieken en Romeinen hebben behoorlijk wat invloed gehad op Turkije, en hebben in hun tijd ook heel wat achter gelaten. Zo is de Tempel van Artemis in Efeze een klassiek wereldwonder en ligt in Aspendos het best bewaarde theater uit de Romeinse tijd. Je kan dus ook heel goed even de geschiedenis in duiken wanneer je in Turkije verblijft.

Turkije heeft dus van alles en meer te bieden voor een heerlijke Paasvakantie. Boek dus gelijk je reis, en vergeet niet je visum voor Turkije aan te vragen. Dit kan heel gemakkelijk en bovenal snel via het online aanvraagformulier, zodat je je daar vervolgens geen zorgen meer over hoeft te maken en lekker van je vakantie kan gaan genieten.