Een vakantie naar Turkije is geweldig voor jong en oud

Posted on jul 20, 2018


Dat Turkije voor een zonvakantie bovenaan het lijstje van veel mensen staat, weten we wel, maar het land heeft natuurlijk nog veel meer te bieden dan dat. Turkije is niet alleen een land met een diverse natuur en levendige steden, maar heeft ook een rijke historie en daarom kan iedereen hier wel wat vinden wat hij/zij leuk vindt om te doen.

Voor iedere portemonnee is er wel een geschikte accommodatie te vinden. Zo kun je bijvoorbeeld niet alleen goedkoop overnachten in vele B&B’s, je vermaken in sfeervolle familiehotels of in de beroemde all-inclusive resorts, maar zijn er voor de echte backpackers in de steden ook volop hostels en backpackers hotels te vinden. Of je nu in een hostel of in een luxe resort zit, er is altijd wel een hamam in de buurt, waar je je eens lekker kunt laten verwennen. Waar je in Turkije ook naartoe gaat, zorg ervoor dat je goed bent voorbereid door je visum op tijd bij ons, E-visumVoorTurkije.be, aan te vragen.

Veel mensen kiezen er tegenwoordig voor om eens echt in een andere cultuur te duiken en in Turkije kun je zowel van de westerse als van de oosterse cultuur genieten en dat is de reden dat zowel jonge als oudere mensen een mooie reis naar Turkije gaan maken. Je kunt bijvoorbeeld het vliegtuig nemen en je naar een prachtig resort laten brengen om te genieten van de turquoise zee, de bruisende badplaatsen, de ongerepte stranden en het heerlijke eten, maar plan dan ook zeker een bezoekje aan het bijzondere Istanbul in.

Istanbul is namelijk de enige stad ter wereld waar twee continenten, het westerse en het oosterse, letterlijk bij elkaar komen en wat je een unieke ervaring van beide culturen geeft. Laat je verrassen door de immense bouwwerken van de stad. Ontdek de wijk Sultanahmet, in het oude centrum, bezoek de Blauwe Moskee of struin één van de bazaars af op zoek naar Turks aardewerk, sieraden, waterpijpen of tapijten. Afdingen is heel normaal in Turkije en eigenlijk ook een onderdeel van de cultuur. Doe hier je voordeel mee bij het kopen van souveniertjes voor de thuisblijvers.

En dit is een de kans bij uitstek om eens een echte Turkse pizza, döner, kebab of handgemaakte baklava te eten. Wist je trouwens dat je in Turkije prima bij de kraampjes op straat kunt eten? En voor wat extra energie om het volgende hoogtepunt in de stad te bezoeken kun je een verkwikkende Turkse koffie met een stukje Turks fruit nemen.

Online kun je gemakkelijk jouw ideale reis door Turkije plannen en via deze website kun je heel voordelig en vooral snel en betrouwbaar je e-visum Turkije online aanvragen voor deze geweldige bestemming. Het unieke aan deze site is dat je je aanvraag geheel in het Nederlands kunt voltooien en ook met een Belgisch of een Nederlands betaalmiddel kunt betalen. Maak van tevoren voor jezelf een lijstje met dingen die je echt niet wilt missen en je zult merken dat één bezoekje aan dit geweldige land echt niet voldoende is.