Evenementen en festivals Turkije 2016

Posted on mei 6, 2016


De zomer komt er weer aan. Het is dus weer tijd voor vakantie. Ga je toevallig naar Turkije deze zomer? Dit zijn de spetterende evenementen voor 2016 die je niet mag missen.

Internationaal zandsculpturen festival Antalya

Dit festival is wereldberoemd onder de naam Sandland. Het is een van de grootste zandsculpturen evenementen van de wereld. Zowel in de grootte van de sculpturen als de grootte (10.000 vierkante meter) van het evenement zelf is het gigantisch en overweldigend. Het jaarlijks terugkerende evenement word elk jaar weer druk bezocht door duizenden mensen en is dus zeker de moeite waard als dagje uit. Het thema dit jaar van de achtste editie zijn de zeven wereld wonderen en mythes. Verwacht dus mega zandsculpturen met indrukwekkende vormen. Het evenement is te bezoeken vanaf 1 mei tot en met 16 november 2016.

Id-al-Fitr (Suikerfeest)

Dit jaar is het van 6 juli tot en met 8 juli Suikerfeest. Waar je ook bent in Turkije het zal je niet ontgaan dat het echt feest is. De Turken vieren het einde van het vasten groots en nemen het er ook van. Vooral de bekende Turkse badplaatsen zijn rond deze tijd extra druk. Turkse families combineren het feest met een korte vakantie. Hotels en restaurants hebben deze periode vaak een feestmaal op het menu staan wat vergelijkbaar is met ons Kerstmenu. Extra feest dus in de zomer. Maar zorg dat je op tijd boekt want het is druk.

Istanbul Cup

Dit is het ultieme toernooi voor alle tennisliefhebbers onder ons. Een selectie uit de top 20 beste tennissers van de wereld betreden de arena. Het toernooi is een van de 53 toernooien van de Sony Ericsson WTA tour. Het word gezien als DE voorronde voor het US open. Het toernooi word gehouden van 21 juli tot en met 4 augustus 2016.

Goreme lokale kookwedstrijd

Dit jaar word de tiende editie gehouden van de Goreme kookwedstrijd. In dit pittoreske plaatsje in het binnenland van Turkije krijg je de kans om op een unieke manier kennis te maken met de echte traditionele Turkse keuken. Door het festival word kennis van gerechten overgedragen aan volgende generaties. Zo gaan eeuwenoude tradities niet verloren en blijven ze in volle glorie te beleven in het hier en nu. Dit is zoals de Turkse keuken bedoelt is. Puurheid en het gebruik van lokale ingrediënten voeren hier de boventoon. Het festival is jaarlijkse te bezoeken tijdens de laatste week van september.

Druivenoogst festival

Uit het gebied genaamd Cappadocia komt een van de belangrijkste druivensoorten die geoogst word in oktober. Voorafgaand is er het spektakel het druivenoogst festival. Hier kan de echte en ware wijnliefhebber hier zijn of haar hart ophalen. Mooie wijnen die typisch zijn voor centraal Anatolië zijn hier dan te proeven. De Turkse passie voor wijnen komt hier echt volledig tot zijn recht. Uiteraard is er culinair ook veel te beleven tijdens dit festival. In het plaatsje Ürgüp word elk jaar een groot oogst festival georganiseerd. Dit jaar is het festival te bezoeken van 9 september tot en met 11 oktober.