Golfvakanties en andere activiteiten in Turkije

Posted on jun 11, 2018


Zeg maar dag tegen de standaard zon, zee, strandvakanties in Turkije, want een vakantie in Turkije wordt steeds actiever. Naast genieten van de zon op een prachtig zandstrand uitkijkend over het schitterende zeewater is het zeer aan te raden om eens mee te gaan met een leuke activiteit. Maak een lange wandeling, stap op de fiets, of duik het water in, maar ga ook zeker eens een balletje slaan op één van de golfbanen. Golfen wordt namelijk steeds populairder in Turkije en je vindt er dan ook een aantal prachtige golfbanen.Golfvakantie in Turkije


De golfwereld in Turkije groeit nog steeds, maar er zijn ongeveer achttien golfclubs in Turkije te vinden met één a twee, en soms zelfs drie verschillende golfbanen. Daarnaast zijn er steeds meer resorts met hun eigen golfbaan, waardoor je ook daar terecht kan voor een dagje golfen. De golfbanen vindt je verspreid over het land, maar de meeste liggen aan de kust, verscholen tussen prachtige bossen met naaldbomen, pijnbomen en eucalyptus bomen. Zo liggen er rondom de stad Belek maar liefst tien verschillende golfclubs met vijftien golfbanen, waarop je in totaal zo’n 288 holes kan vinden. Belek wordt dan ook wel de golfhoofdstad van Turkije genoemd en liefhebbers noemen het ook nog wel eens een golfparadijs, maar je vindt ook golfbanen bij de grotere steden Istanbul en Ankara. Ben je nog niet zo’n grote golfer? Bij de meeste golfbanen zijn ook beginnende golfers meer dan van harte welkom, want het golfen wordt voor verschillende niveaus aangeboden.

Golfparadijs Belek


In de buurt van Belek vindt je onder andere de klassieke Sueno Golf Club. Deze plek is voor zowel lokale golffanaten als buitenlandse liefhebbers van de sport een golfparadijs. De club heeft twee verschillende banen met achttien holes, waar je zelf een balletje kan slaan of er met een professionele coach kan leren golfen of je eigen spel kan verbeteren. Daarnaast worden er grote nationale en internationale toernooien gehouden op de banen van de Sueno Golf Club, waarbij het mogelijk is om vanaf de tribune de grote professionals aan het werk te zien. Even uitgegolfd? Dan kan je ook terecht in het winkelcentrum van de club om nieuwe golfspullen te kopen of om een klein souvenir mee te nemen als aandenken.

Een tweede club die je in de omgeving van Belek vindt is de Antalya Golf Club. Deze club heeft twee grote golfbanen: The Pasha heeft achttien holes op een speelveld van 5731 meter, maar de PGA Sultan heeft hetzelfde aantal holes verdeeld over 6477 meter. De banen liggen in een bosrijk gebied, waardoor het soms lijkt alsof je eerder een wandeling door de natuur aan het maken dan dat je aan het golfen bent. Bij de Antalya Golf Club kan je ook terecht als je een beginnende golfer bent. De club biedt namelijk individuele en groepslessen aan waarbij je of door een daadwerkelijke coach gedoceerd kan worden of via instructies op een beeldscherm door middel van video coaching. Wel dien je hier ‘Soft Spikes’ schoenen te dragen en een shirt met kraag, want andere sportschoenen of kleding vallen buiten de dresscode van de club.

Een derde noemenswaardige club bij Belek is de Gloria Golf Club. Deze club met drie grote banen het grootste speelveld van Turkije. Zo is de oudste baan, de ‘Old Course’ met maar liefst 772000 vierkante meter de grootste baan van de drie. In dit veld liggen achttien holes en kom je ook hindernissen als zandbunkers en meertjes tegen. De ‘New Course’ is de meest recente baan en werd in 2005 geopend, en is sindsdien met een gebied van 700000 vierkante meter en achttien holes een favoriete baan onder de golfers. De derde baan, de ‘Vende Course’ is de kleinste met negen holes verdeeld over 450000 vierkante kilometer, en hier vindt je dan ook geen hindernissen. Deze baan wordt dan ook vooral gebruikt voor golflessen, maar wanneer je zonder handicap wil golfen kan je ook op deze baan spelen. Wanneer je uitgespeeld bent kan je ook terecht in het grote clubhuis, waar je onder andere golfartikelen kan kopen in de winkels of wat kan eten op het terras van het restaurant.

Toeristisch Kusadasi

Aan de westkust van Turkije kan je bij de grote badplaats Kusadasi ook goed golfen. De lokale golfbaan, Kusadasi International Golf, is een favoriete golflocatie met achttien holes, maar ook liggen er meerdere grote vakantie resorts die op het terrein een eigen golfbaan hebben. Kusadasi is dus een goeie plek als je de zonvakantie met een golfvakantie wilt combineren. Daarnaast is Kusadasi zelf ook een bruisende stad waar van alles te doen is, waardoor je je zeker niet zal vervelen tijdens een verblijf in deze stad.

Bruisend Istanbul


Zit je nog te twijfelen tussen een stedentrip en een golfvakantie? Dan is Istanbul de plek waar je heen moet, want hier kan je beide vakanties goed combineren. Er liggen maar liefst drie verschillende golf clubs in de stad. De Istanbul Golfclub is de enige van de drie met maar negen holes – de andere twee clubs hebben achttien holes – maar het is wel de oudste club van Turkije, en daarnaast ook nog eens één van de oudste in Europa. Sla zelf een balletje of neem een golfles, of wees een toeschouwer bij één van de wedstrijden die hier gehouden worden.

De hoofdstad Ankara


Een laatste plek die de moeite waard is wanneer je een golfvakantie wilt is Ankara. Hier vindt je maar één golfclub, de Ankara Golf Kubulu, maar de golfbanen hier zijn kwalitatief erg hoog. Wel is het zo dat deze club alleen open is voor leden, maar gelukkig kunnen toeristen hier ook terecht met een speciale vakantiedeal. Naast deze baan liggen er nog verschillende golfbanen in en rondom de Turkse hoofdstad. Zo vindt je buiten de stad op het platteland de kleine golfbaan Erkeksu Çiftliği, maar vindt je in de stad ook het Vita Park Golf Resort en de Kemer Golf & Country Club.Actieve vakanties


Naast golfen kan je nog veel meer outdoor-activiteiten doen tijdens je vakantie in Turkije. Zo kan je op meerdere manieren het water op gaan of de natuur van Turkije gaan verkennen. Zo vindt je rondom de badplaats Marmaris heel veel leuke activiteiten waarmee je je vakantie actief kan beleven, maar natuurlijk vindt je over het hele land meer dan genoeg om te doen.Zeilen


Turkije heeft een prachtige kustlijn aan de Egeïsche en Middellandse zeeën die je perfect te water kan ontdekken. Met een zeilboot kan je bijvoorbeeld heerlijk rondvaren langs de kust en het groene landschap vanaf het water aanschouwen, maar zo kan je ook goed de verschillende baaien bezoeken. Je kan met een Blue Cruise op een Gulet, een houten boot die reizigers extra comfort geeft, de wateren verkennen, of je kan een zeilboot huren en zelf langs de kust varen. Vergeet ook niet om af en toe aan wal te gaan om de steden te ontdekken.Duiken


De wateren voor de kust van Turkije hebben ook heel wat te bieden. Zo vindt je er talloze gekleurde vissen, maar je kan ook allerlei archeologische vondsten tegen komen onder water. Zo vindt je bij Marmaris bij de Kadirga Rock, een grote rots die vijftien meter boven de zee uitsteekt, meerdere oude ankers en heel wat aardewerk. Een deel daarvan is ook nog redelijk ongeschonden, wat voor een bijzonder beeld zorgt.

Paardrijden

Sommige gebieden kan je niet bezoeken met de auto en moet je ofwel lopend, fietsend, of op een andere manier bezoeken. Zo kan je heel goed te paard de natuur van Turkije ontdekken. Maneges die rondritten aanbieden vindt je door heel het land heen, maar bij Marmaris kan je zeer goed terecht bij de Padok stallen, vanwaar je een prachtige tocht kan maken door de natuur in het gebied.

Paragliden


Ooit wel eens willen paragliden? Dan kan je dat tijdens je vakantie in Turkije eens proberen. Het beroemde strand Ölüdeniz is sowieso al een bijzonder strand om te bezoeken, maar vanuit de lucht is het nog indrukwekkender. Je gaat samen met een instructeur paragliden vanaf een hoogte van 1500 meter en zweeft vervolgens een half uur lang boven het strand en de omgeving langzaam weer naar beneden. Een bijzondere activiteit met een prachtig uitzicht.

Raften


Ook raften is mogelijk in Turkije. Aan de kust vindt je bijvoorbeeld de Dalaman rivier in de buurt van Marmaris, waarop je zowel als ervaren rafter als een beginner over de ruige rivier en haar stroomversnellingen kan raften.

Wandelen


Natuurlijk kan je ook heerlijk wandelen in Turkije. Het land heeft een bergachtig landschap met zes bergen over de 2500 meter hoog, waar je dus prachtige wandelingen langs kan maken. Er worden zowel lange als korte wandelingen aangeboden, en je kan bijvoorbeeld zelf een kleine wandeling maken of meegaan met een langere trektocht. Loop bijvoorbeeld een stuk van de 509 kilometer lange wandeling tussen Fethiye en Alanya, waarbij je het prachtige kustgebied goed leert kennen, of ga de bergen in en kom onder andere bijzondere ruïnes en kleine afgelegen dorpjes tegen.

Fietsen


Ook het oer-Hollandse fietsen kan gewoon in Turkije. Door het hele land zijn heel wat fietsroutes afgezet, van korte tot lange tochten en van eenvoudige tochten tot tochten met behoorlijke stijgingen. Zo gaan er onder andere routes door Cappadocië en het Nationaal Park Göreme, maar ook langs de kust vindt je heel wat fietstochten. Rondom Marmaris ligt bijvoorbeeld ruim 700 kilometer aan verschillende fietsroutes, waarbij je het schitterende kustgebied op de fiets kan ontdekken, maar ook een stuk het binnenland in kan fietsen. Fietsroutes zijn veelal online te vinden, maar het is ook mogelijk om je eigen route samen te stellen.

Er is dus eigenlijk te veel te doen om alleen maar in je resort te blijven en op het strand te liggen. Golffanaten kunnen hun geluk niet op in Turkije en ook wanneer je het nog nooit hebt gedaan ligt de kans meer dan klaar om het een keertje te proberen tijdens je vakantie, maar daarnaast kan je dus nog veel meer doen om je vakantie lekker actief te houden. Ga er dus lekker op uit tijdens je vakantie!

Wel willen we je nog even eraan herinneren dat je een visum dient aan te vragen voor je naar Turkije vliegt. Ongeacht wat je tijdens je vakantie wilt gaan doen, of je er nou dagelijks op uit wilt gaan of eigenlijk de hele tijd op het strand wil liggen, voor toeristische reizen heb je een geldig visum nodig. Zonder geldig visum wordt je volgens de visumplicht namelijk Turkije niet binnengelaten, en in zo’n geval kan je al snel je vakantie vergeten. Vraag dus gelijk je visum aan als je van plan bent naar Turkije te gaan. Dit doe je heel gemakkelijk via het online visum Turkije aanvraagformulier, welke je al in korte tijd ingevuld en betaald kan hebben, en voor je het weet heb je je visum voor Turkije al binnen in je email inbox. Zo geniet je pas echt van je vakantie in Turkije.