Heb jij al een visum voor Turkije?

Posted on jan 14, 2017


Turkije is misschien wel de ideale vakantiebestemming voor wie een zonvakantie zoekt die toch veelzijdig en afwisselend is. Hoewel het maar vier uur vliegen is vanuit België, waan je je toch in een heel andere wereld zodra je bij aankomst buiten het vliegveld stapt! Turkije heeft een heel eigen exotische cultuur die je uitgebreid kunt verkennen. Denk bijvoorbeeld aan de overblijfselen van een eeuwenlange geschiedenis of de uitgebreide keuken. En ook de schitterende natuur en de originele dorpjes langs de kust maken Turkije een land waar veel meer te doen is dan alleen zonnen en zwemmen.

Zijn de uitgestrekte bosgebieden en de historische dorpjes niet jouw ding? Geen nood: dit land heeft voor iedereen wel iets moois te bieden. Denk bijvoorbeeld aan Istanbul, de grootste stad van Turkije, waar je al gemakkelijk een hele vakantie kunt vullen. Architectonische hoogtepunten als de Aya Sofia en de Blauwe Moskee blijven bezoekers iedere dag weer met bewondering vervullen. Ook een dagje winkelen in de Grote Bazaar is echt een must, net als een bezoekje aan de grote Egyptische kruidenbazaar. En wat dacht je van een uitgebreide behandeling in een hamam, een Turks badhuis? Na de nodige scrubs, maskers en massages kom je als herboren weer naar buiten.

Klinkt dat jou als een goede vakantie tijdens de paasvakantie of zomervakantie in de oren? Vergeet dan niet om bij het boeken ook meteen een visum voor Turkije aan te vragen. Sinds enkele jaren heeft Turkije namelijk een zogenaamd e-visum, dat alleen online aangevraagd kan worden. Dat moet al voor vertrek gebeuren, want bij aankomst heb je het nodig! Op deze manier voorkom je dat je op het vliegveld nog uren in de rij staat te wachten. En gelukkig is het aanvragen van een e-visum heel eenvoudig. Als je een Belgische of Nederlandse nationaliteit hebt, ben je er in ongeveer vijf minuten mee klaar.

De makkelijkste methode om een e-visum aan te vragen is op deze website. Onze website heeft een aantal voordelen boven de aanvraagsite van de Turkse overheid. Zo staat het hele e-visum aanvraagformulier hier vertaald in het Nederlands. Zo weet je zeker dat je de juiste gegevens invult! Bovendien heb je hier geen creditcard nodig om je e-visum voor Turkije aan te vragen. Je kunt gewoon Bancontact of iDEAL gebruiken om de betaling te voldoen. Met de juiste gegevens bij de hand ben je in een paar minuten klaar. Vervolgens krijg je het visum al binnen 12 uur via de mail opgestuurd!