Maak het reizen super gemakkelijk met een e-visum Turkije

Posted on aug 15, 2018


Het is hartje zomer en ook in eigen land schijnt de zon in overvloed, maar om dat echte vakantiegevoel te kunnen ervaren, is een reis naar het buitenland toch nog steeds ontzettend populair en dan is Turkije het ideale land bij uitstek. Het is niet te lang vliegen, de mensen zijn vriendelijk, het eten is heerlijk en de zon schijnt er tijdens deze periode van het jaar altijd. Maar om ervoor te zorgen dat je goed voorbereid op reis gaat, is belangrijk om een paar weken voor vertrek alvast een e-visum voor Turkije aan te vragen.

Zonder dit visum kun je Turkije helaas niet inreizen en iedere reiziger heeft een eigen visum nodig. Waar het vroeger nodig was om dan weken van tevoren bij de ambassade langs te gaan, kun je het nu gewoon zelf via het internet in orde maken. Het aanvragen van een e-visum is voor zowel Nederlandse als voor Belgische reizigers mogelijk en het scheelt je een hoop gedoe, waardoor je onbezorgd aan je reis kunt beginnen.

Maak de dag voor vertrek nog even snel alles in orde en zorg ervoor dat je je legitimatiebewijs, je e-visum voor Turkije en natuurlijk je bankpasje of genoeg contant geld bij je hebt. Om het overzichtelijk te maken kun je documenten zoals je vliegtickets, de bewijzen van je hotelreserveringen, je verzekeringspasje en het polisnummer van je reisverzekering ook bij elkaar in een mapje bewaren.

Je kunt trouwens gewoon met je Belgische bankpas bij de geldautomaten en in de winkels pinnen en dit is veel voordeliger dan het gebruik van je creditcard. Soms kan het prettig zijn om als je aan bepaalde huidverzorgingsproducten voor in de zon gewend bent, om die mee te nemen maar zeker in de grote steden is alles wat je nodig hebt en misschien toch per ongeluk vergeten bent, in overvloed te koop.

Een e-visum voor Turkije kun je trouwens ook gewoon doen met behulp van je bankpas en het voltooien van de aanvraag is binnen een paar minuten geregeld. Je kunt als aanvrager voor meerdere personen tegelijk online een e-visum in orde maken, die je dan allemaal per stuk via het internetbankieren kunt betalen. Het gemakkelijke van de sites waarop je voor vertrek je visum in orde kunt maken, is dat het gewoon in het Nederlands kan zodat je duidelijk begrijpt wat er staat en ook op de hoogte bent van de kosten en de leveringstijd.

Let er alleen wel op dat je bij het invullen van het formulier de informatie uit het paspoort correct overneemt. Hierdoor voorkom je dat je bij de douane onnodig wordt tegengehouden en kun je sneller naar de plaats van bestemming. Als je alle bovengenoemde zaken nog voor vertrek in orde hebt gemaakt, zul je merken dat je met een gerust gevoel op weg gaat en dat je extra kunt genieten van het prachtige en zonovergoten Turkije!