Ontdek het prachtige Turkije in 2019

Posted on dec 19, 2018


Ben je al aan het plannen voor 2019? Turkije biedt je een reis van je leven aan. Met prachtige witte zandstranden aan helderblauw water, bijzondere natuurgebieden waar je wilt blijven rondlopen en indrukwekkende culturele monumenten heeft het land meer dan genoeg te bieden voor iedereen, waar je ook van houdt tijdens je vakantie.

Voor de zonzoekers heb je in Turkije de prachtige stranden aan de Middellandse Zee, een regio die niet voor niets de Turkse Riviera heet. Hier kan je genieten van het lekkere warme weer op spierwitte stranden en afkoelen in de heldere Middellandse Zee terwijl je de kleurrijke onderwaterwereld ontdekt. Tussendoor kan je de prachtige kuststeden als Side en Marmaris ontdekken of er een dagtripje naar een Grieks eiland bij plannen, om vervolgens ’s avonds lekker op een terrasje met uitzicht op het water te eten.

De citytrippers kunnen lekker rondstruinen in de grote steden als Istanboel en Ankara, maar ook in de kleinere steden als Antalya of Bodrum hebben zat te bieden. Bezoek de prachtige moskeeën en kerken zoals de Hagia Sophia in Istanboel of de Kocatepe moskee in Ankara. Loop door de oude centra van de steden en kom oude kastelen en overblijfselen uit de Klassieke Oudheid tegen. Neem een bezoekje aan de grote markten en koop er heerlijke streekproducten, en snuif vervolgens nog wat extra cultuur op in één van de vele musea.

De natuurliefhebber kan ook zijn hart ophalen. In Turkije vindt je prachtige gebieden zoals Göreme, het Taurusgebergte of de prachtige alpenweide in de Kaçkar bergen. Loop langs de bijzondere rotsformaties van Cappadocië of kies ervoor het gebied vanuit een luchtballon te aanschouwen. Wandel door de bergen of ga op een jeep- of paardsafari, of ga raften op één van de prachtige gebieden.

Voor de volledige ervaring kan je ook heel goed tripjes combineren. Vanuit de kuststeden kan je heel goed een dagtrip de natuur in regelen, en wanneer je een dagje geen zin hebt om aan het strand te liggen kan je altijd op onderzoek gaan in de stad waar je verblijft of één van de buursteden. Of huur bij aankomst in Turkije een auto en maak een prachtige rondreis door het land om zo alle hoogtepunten langs te gaan. Rij bijvoorbeeld vanaf Istanbul door het westen van het land en doe zo alle kustplaatsen aan, of ga juist het binnenland in en geniet van de schitterende natuurgebieden en ontmoet de lokale bevolking.

Turkije heeft zo veel te bieden dat je er vaak na één reis weer terug wilt. Of je dan ook voor de tiende keer naar het land wilt, er voor het eerst voor korte tijd heen gaat of er juist een lange reis van wilt gaan maken, je raakt niet uitgekeken. Om goed van je reis te kunnen genieten kan je nu alvast je visum Turkije voor 2019 aanvragen. Het kan al binnen enkele minuten geregeld zijn waardoor jij weer lekker verder kan met het plannen van jouw reis naar Turkije.