Skiën in Turkije: meer dan je verwacht

Posted on jan 15, 2019


Waarschijnlijk is Turkije niet het eerste land waar je aan denkt om te skiën. Toch is er de laatste jaren flink geïnvesteerd in skigebieden als Erciyes, Kartalkaya, Palandöken en Uludağ. Oké, voor de echt gevorderde skiër biedt het misschien (nog) niet voldoende uitdaging en ook de après-ski is niet heel uitgebreid, maar er zijn genoeg andere redenen om Turkije wel te overwegen als optie voor de wintersport.

1. Sneeuw

Over sneeuw hoef je je niet druk te maken. De meeste gebieden liggen hoog en zijn daardoor sneeuwzeker. Zo ligt Erciyes, met zijn 55 km piste een van de grootste gebieden, op bijna 4000 meter. De sneeuw is droog en van prima kwaliteit. Vooral voor beginners is dit fijn skiën.

2. Goedkoop

Een wintersportvakantie naar Turkije is over het algemeen goedkoper dan naar landen als Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk. Vaak worden all-in reizen aangeboden. De prijzen voor overnachtingen en eten en drinken zijn beduidend lager.

3. Combineren met culturele uitstapjes

De meeste skigebieden liggen in Centraal-Anatolië, niet ver van Cappadocië. Dat sprookjesachtige gebied is zeker een bezoek waard, vooral in de winter.

Ga je in Kartalkaya skiën, dan bevind je je in het Yedi Göller natuurpark. Houd je van wandelen, dan kun je je hart ophalen in dit bosrijke gebied. Als de zon een beetje schijnt, dan zul je zien dat Turken het heerlijk vinden om zelfs in de winter buiten in de natuur te barbecueën.
Ook de stad Bolu ligt hier vlakbij, met een oude karavanserai en 2 badhuizen. Heerlijk om je even onder te dompelen in de Turkse cultuur.

Zo is elk wintersportgebied in Turkije wel te combineren met een cultureel uitstapje in de buurt. En natuurlijk kun je ook tijdens de heen- of terugreis een tussenstop maken voor een dagje Istanbul!

4. Luxe

Turken houden van luxe. De wintersporthotels zijn vaak voorzien van een hamam (een soort spa) en omdat veel hotels nog relatief nieuw zijn, ziet alles er piekfijn uit. Het zal nog moeilijk worden je hotel te verlaten om te gaan skiën!

5. Rustig

Turkije is nog niet zo bekend als wintersportgebied. Daarom zijn de pistes rustiger dan in andere landen. Dat betekent minder lange wachtrijen bij de lift en ruimte om te skiën.

Klaar om te vertrekken?

Hebben we je kunnen overtuigen en heb je wel zin gekregen in een wintersportvakantie in Turkije? Vergeet dan niet vooraf een e-visum aan te vragen. Dat kun je zelf eenvoudig en snel regelen op onze website. Je betaalt gewoon met Bancontact of iDEAL en binnen 12 uur ontvang je je visum in je mailbox. Zo geregeld!