Veelgestelde vragen


Tegenwoordig gaat het aanvragen van een e-visum Turkije gemakkelijk en snel. Wij kunnen ons heel goed voorstellen dat u vragen heeft over de gang van zaken. Wij hebben voor u de veelgestelde vragen op een rijtje gezet.

Wat is het e-visum voor Turkije?

Sinds 2014 kunt u in Turkije geen visum meer aanvragen op de luchthaven waar u aankomt. In plaats daarvan moet u uw visum al voor vertrek online aanvragen: dit is het zogenaamde e-visum. Via onze website vraagt u dit document heel eenvoudig aan. U hebt daar geen creditcard voor nodig: de betaling verloopt via Bancontact (Mister Cash) of iDEAL. Wij mailen u het e-visum vervolgens binnen 12 uur toe, en vaak zelfs al binnen een uur. U hoeft het dan alleen nog maar uit te printen en mee te nemen. Op de luchthaven in Turkije zal het uiteindelijk gecontroleerd worden door de officials van de Turkse douane.

Waarom zou ik mijn e-visum bij E-visumVoorTurkije.be aanvragen?

Dankzij het e-visum hoeft u in Turkije niet urenlang in een wachtrij te staan om uw visum te ontvangen. Dit is voor u sneller en voor de Turkse overheid goedkoper. E-visumVoorTurkije.be maakt het aanvragen van een e-visum extra gemakkelijk. Wij hebben veel ervaring met het aanvraagproces en zijn constant bezig het nog sneller en nog gemakkelijker voor u te maken.

Natuurlijk bieden we ook uitstekende beveiliging. Onze betaalsystemen (Bancontact en iDEAL) en de verwerking van uw gegevens worden streng in de gaten gehouden zoals dat volgens de Belgische wet verplicht is. U weet op die manier zeker dat uw persoonsgegevens in goede handen zijn.

Hoeveel kost een e-visum voor Turkije?
Op E-visumVoorTurkije.be betaalt u €24,90 voor een Turks e-visum.

Zijn mijn persoonsgegevens bij jullie veilig?

Zeker. E-visumVoorTurkije.be gebruikt uw gegevens nergens voor, behalve voor de aanvraag zelf. Uw gegevens worden niet verkocht of doorgegeven, en worden in versleutelde vorm bewaard op een locatie die niet online te bereiken is. U kunt ook altijd contact met ons opnemen als u wilt dat de gegevens verwijderd worden.

Onze betalingen zijn uiteraard ook volkomen veilig, dankzij onze samenwerking met Bancontact (Mister Cash) en iDEAL. Hebt u hier verder nog vragen over? U kunt altijd contact opnemen met onze klantenservice.

Kan ik één visum meerdere keren gebruiken?

Ja. Het visum is geldig voor 180 dagen, en in die periode kunt u onbeperkt Turkije in- en uitreizen. De enige voorwaarde is dat u nooit langer dan 90 dagen onafgebroken blijft.

Hoe lang van tevoren moet ik mijn e-visum aanvragen?

U ontvangt het visum binnen 12 uur, dus u zult het minstens 12 uur voor vertrek aan moeten vragen. Een week is echter veiliger, voor het geval dat er complicaties optreden. U kunt het visum maximaal drie maanden van tevoren aanvragen; doet u dat langer van tevoren, dan wordt u op onze wachtrij geplaatst.

Wie kunnen een e-visum aanvragen?

Via E-visumVoorTurkije.be kunnen Belgische en Nederlandse burgers een e-visum aanvragen. Hebt u een andere nationaliteit? Neem dan contact op met de Turkse ambassade.

Kan ik met een Nederlands reisdocument ook een e-visum aanvragen?

Ja. U geeft simpelweg uw documentnummer op en selecteert bij aanvraag de Nederlandse nationaliteit.

Moet ik voor iedereen in mijn gezelschap een apart visum aanvragen?

Ja. Iedereen die meereist heeft een eigen visum nodig, ook kinderen.

Heb ik een e-visum nodig voor een cruise langs Turkije?

U hebt geen e-visum nodig als u op de boot blijft of in de stad blijft waar de boot aangemeerd is. Reist u verder het land in, dan is een visum wel verplicht.

Welke gegevens heb ik nodig voor een e-visum?

Voor een e-visum voor Turkije hebt u een paspoort of ID-kaart nodig. Het reisdocument moet nog zeker zes maanden geldig zijn vanaf de ingangsdatum van het visum; is dat niet het geval, dan zult u een nieuw reisdocument aan moeten vragen bij uw gemeente. Als u haast hebt, kan dit vaak met een (duurdere) spoedprocedure. Vraag bij uw gemeente na welke kosten hieraan verbonden zijn.

Ik heb meerdere voornamen: welke vul ik in?

U moet alle voornamen invullen die op uw paspoort of identiteitskaart vermeld staan.
Moeten mijn aankomst- en ingangsdatum gelijk zijn?

Nee, u hoeft niet in Turkije te zijn zodra uw visum ingaat. Uw visum is geldig vanaf de ingangsdatum die u opgeeft. In de 180 dagen daarna mag u op ieder gewenst moment in Turkije aankomen, zolang u niet meer dan 90 aaneengesloten dagen blijft.

Zijn er eisen aan de luchtvaartmaatschappij waarmee ik vlieg?

Nee. Belgische (en Europese) burgers mogen iedere luchtvaartmaatschappij gebruiken.

Hoe snel ontvang ik mijn e-visum na de aanvraag?

U krijgt uw visum altijd binnen 12 uur na aanvraag binnen, en vaak aanmerkelijk sneller. De enige uitzondering is wanneer u het visum langer dan drie maanden voor de ingangsdatum aan hebt gevraagd. Wij kunnen het visum dan nog niet voor u bemachtigen als gevolg van de Turkse wetgeving. U wordt wel gewoon op de wachtrij geplaatst en ontvangt het visum zodra dat mogelijk is, dus drie maanden voor de ingangsdatum.

Ik heb na 12 uur nog geen visum ontvangen, wat nu?

Als uw visum nog niet aangekomen is, kan het in uw spambox beland zijn. Is daar ook niets te zien? U kunt dan altijd contact opnemen met onze klantenservice.

Mijn aanvraag is geweigerd, wat nu?

U kunt bij weigering van een visumaanvraag contact opnemen met de Turkse ambassade.

Krijg ik mijn geld terug als de aanvraag afgewezen wordt?

Ja. Bij een onverhoopte afwijzing krijgt u het betaalde bedrag zo snel mogelijk terugbetaald.

Ik heb per ongeluk verkeerde informatie ingevuld en heb nu een onbruikbaar visum; krijg ik mijn geld terug?

Nee. Als u het visum al ontvangen heeft, kunnen wij het niet meer aanpassen. Om die reden benadrukken wij dat u alle gegevens voor de aanvraag dubbel moet controleren voor u ze verzendt. Klopt er toch iets niet, dan zult u een nieuw visum aan moeten vragen.

Kan ik de ingangsdatum van het visum achteraf nog wijzigen?

Nee; eenmaal aangevraagd kan het visum niet meer worden aangepast. Het visum is 180 dagen geldig. Als u pas na die periode op reis gaat, zult u een nieuw visum moeten aanvragen.

Kan ik mijn visumaanvraag nog annuleren?

Nee. Wanneer de aanvraag verzonden is, kan die niet meer geannuleerd worden. U kunt dan ook geen restitutie meer ontvangen.

Ik heb de gegevens van een ander reisdocument ingevuld, kan ik nog naar Turkije reizen?

Nee. Op uw visum moeten de gegevens staan van het paspoort dat u bij u hebt wanneer u op reis gaat, anders is het document niet geldig.

Ik wil de ingevulde gegevens nog wijzigen, kan dat?

Als u snel bent en het visum door ons nog niet verwerkt is, kan dit mogelijk zijn. Neem daarvoor zo snel mogelijk contact met ons op. Als het visum al verwerkt is, zult u een nieuw visum aan moeten vragen.