Zoek de zomer op tijdens de herfstvakantie: in Turkije!

Posted on sep 5, 2018


Heb je ook zo genoten van de heerlijke zomer in België dit jaar?

Helaas gaan we weer langzaam de winter in en daalt de temperatuur steeds een beetje lager. In Turkije is het voorlopig nog wel lekker warm weer. Zelfs tijdens de herfstvakantie kun je daar nog prima aan je teint werken. Maar er is meer dan alleen strand en zonnebaden. Ook cultureel is er genoeg te beleven, zowel voor volwassen als kinderen! Bovendien ben je er zo: vanaf Brussel is Antalya maar 3 uur en 40 minuten vliegen.

Uitgestrekt op je stretcher

Tijdens de herfstvakantie is het aan de Turkse rivièra gemiddeld nog een heerlijke 26 graden. Het zeewater is ook comfortabel met zo’n 24 graden. Prima temperatuur om je een paar dagen lekker op je strandstoel uit te strekken en de warmte in je op te nemen voor we de winter ingaan.

Heb je het na een dag op het strand wel gezien? Dan is er meer te beleven in Turkije!

Cultuur in de buurt van Antalya

In de buurt van Antalya zijn er nog imposante restanten uit de Romeinse oudheid te vinden. Deze ruïnes zijn minder bekend, maar zeker niet minder mooi dan die in Italië. Een van de mooiste vindplaatsen is Olympos. Daar kun je dwars door het bos, over een Romeinse weg met aan weerszijden oude Romeinse huizen en graven, naar het strand van Çirali lopen. Dit is een rustige baai waar minder toeristen naartoe gaan dan de stranden van Antalya.

In dezelfde omgeving vind je ook de geheimzinnige rotsen van Chimaera, waar eeuwig kleine vlammetjes branden. De Grieken wijden dit natuurwonder aan de God Hephaistos. Wij weten inmiddels dat het wordt veroorzaakt door brandbare gassen, maar het ziet er nog steeds even magisch uit.

Deze plekken liggen zo’n 80 kilometer van Antalya en op 40 van Kemer. Strand en cultuur is dus prima te combineren tijdens een weekje vakantie!

Verblijf

Aan de Turkse rivièra heb je volop keuze waar je kunt verblijven. Je kunt kiezen uit hotels aan de kust met zwembad en entertainment voor de kinderen, maar ook voor een rustige plek iets verder achteraf, in de natuur.

Visum makkelijk online aanvragen

Heb je wel zin gekregen in een nazomer in Turkije? Dan heb je een e-visum nodig. Vroeger kon je deze nog kopen op de Turkse luchthaven, maar dat gaat niet meer. Deze moet je nu vooraf aanvragen. Dit kan eenvoudig via onze website. Voor € 24,90 regelen wij je e-visum, die je gemakkelijk kunt afrekenen met Bancontact (Mister Cash) of iDEAL. Binnen 12 uur (maar meestal sneller) ontvang je per e-mail je geldige visum. Doe het vandaag nog, dan zit jij in de herfstvakantie lekker in het Turkse zonnetje!